top of page
InWaterland heeft 98 nieuwe foto's toegevoegd aan het album Huiskamerfestival 2017 Groot Succes.

8 uur · 

Het Huiskamerfestival, wat op 19 en 20 mei 2017 in Broek in Waterland werd gehouden, kan weer als een groot succes worden aangemerkt. Vanaf de allereerste minuut zat de vaart er goed in en de massaal aanwezige bezoekers liepen en zaten allemaal met minimaal een glimlach om de mond.

Het programma was er dan ook naar Vrijdagavond werd in de tent naast de Broeker Kerk de grootste en gezelligste huiskamer van Nederland ingericht. De ontvangst door de Meisjes van Plezier was hilarisch, de meezingers van het duo leverden zelfs een kleine “wave” op en toen de thuisspelende Dian Liesker vervolgens de rest van de avond aan elkaar praatte was het feest compleet.

De publieksverhuizing vanuit de tent naar het plein waar het NKT met stukken uit de musical “Hoezeee!” optrad, de weg weer terug de tent in, de bitterballen in de pauze die zorgde dat de tent ook eenvoudig het predicaat “De grootste frituurpan van Nederland” kon opeisen en het feestelijke en soms ontroerende optreden van The Voice-finalist Jennie Lena; het was allemaal een aaneenschakeling van hoogtepunten. Na afloop konden de voetjes nog van de vloer en was het nog lang gezellig onrustig in Broek in Waterland.

Zaterdagavond ging het feest gewoon door. Optredens in diverse Broeker huiskamers van 15 uit Nederland afkomstige artiesten zorgen voor reuring in het dorp. Het weer werkte ook mee en dat terwijl de avond al met een swingend optreden van Speelman & Speelman en het Broken Brass Ensemble goed was begonnen. Gabbi Lieve, Van der Laan & Woe, Ellen Dikker, Ronald Snijders, Thijs van de Meerberg, Das Band, De Fransse Eijkel, Drost & Zetzema; het zijn slechts een paar namen die zorgden dat ook deze avond niet meer stuk kon. Dat tenslotte de avond werd afgesloten door coverband The Beatnotes zorgde niet alleen voor zweetdruppeltjes op de dansvloer, maar ook dat het in Broek in Waterland voor de tweede opvolgende avond nog lang prettig onrustig bleef.

De dames en heren van organisator Neetje Pater kunnen tevreden terugkijken op twee zeer geslaagde avonden met een volledig uitverkocht programma. Van toiletjuffrouw, via catering naar artiesten en inwoners die hun huiskamer beschikbaar hadden gesteld (en al die stille werkers die we vergeten zijn), iedereen verdient een pluim.

Dit topevenement in Waterland verdient nog vele volgende edities!

bottom of page